Keväistä aherrusta mansikkapellolla

Mansikkapellon kevättyöt alkaa harjauksella entisistä rönsyistä joka alkaa  viimeistään ensi viikolla. Samalla kartoitamme talvituhoja.

Istutamme uusia taimia menehtyneiden tilalle ja paikkaamme kauriiden sorkanjälkiä sikäli kuin se on järkevää. Riistakeskus kustansi aitatarpeet uusille mansikkalohkoille. Kesän mittaan uusi aita pitäisi saada pystyyn.

Uusia penkkejä tulee taas reilun puolen hehtaarin alueelle kauniiseen järvimaisemaan.

Palkkasimme Petersburgista  31 -vuotiaan Irinan kiireapulaiseksi tälle kesälle.  Marja-Leena Merjan sisko lensi töihin Babua Uuteen Gineaan niin ei ole tänä kesänä käytettävissä. Yritämme pärjätä tällä porukalla – siis kolmella hengellä ja lukuisilla itsepoimijoilla.Itsepoiminnassa on paras etu käsittelykertojen vähäisyys jolloin mansikat saadaan tuoreena  pöytään ja pakkaseen.

Toivotan kaikille lukijoille oikein hyvää ja  mansikan makuista kesää.Tervetuloa mansikkaan.