Kevättoimia mansikkapellolla

Niin on aika vierähtänyt että on aika kääriä hihat ( jos tarkenee , aamulla -5 astetta ) ja ryhtyä töihin mansikkapellolla.
7 linnunpöttöä on tehty ja viety puihin, toivottavasti saan jonkun haukan niissä pesimään. Se olisi luonnollinen pelote rastaille jos haukka liitelisi mansikkapellon yllä.Lisään vielä lähipäivinä 3 pönttöä lisää.

Rakenteilla on uudempaan navettaan mansikan vastaanotto ja jäähdytystilat.Maitohuoneesta tulee käsittelytilat ja lisäksi tulee kylmiö sekä pakastushuone. Valmista lienee ennen mansikan kypsymistä tänä vuonna.

Viime kesänä vitsailin että tulevana kesänä tarvitaan poiminta ajaksi 2 Irinaa, kun pestasimme Irinan viime keväänä. Nyt sitten Irinalla oli ystävä joka tarjoutui töihin ja hänen nimensä olikin Irina. Ompa sitten Irina ykkönen Irina kakkonen.

Entisten rönsyjen poisto uuden mansikkapellon istutus on seuraavat työvaiheet alkavana keväänä.

Poiminta-ajankohtaa ei vielä ole tiedossa , riippuu säätilasta , mutta heinäkuulle luultavasti mennään ellei ihmeitä tapahdu.

PERTTI