Vielä pikku hetki ja päästään poimimaan mansikkaa !

Hyvää kesää 2019 ensinnäkin kaikille tasapuolisesti.

Miltäpä tilanne näyttää , onko pakastimissanne tilaa kesän marjoille ? Nyt jos koskaan kannattaa vuoden 2012 ja 2013 mehut juoda pakastimista pois niin saadaan tilaa tulevalle marjasadolle. Ei muuten vaan niin minun emäntä teki:-). Siitä se lähtee.

Kolme ahkeraa poimijaamme venäjältä tulee piakkoin töihin meille mansikkapellolle niin saamme valmiiksi kerätytkin laatikkoon sekä pakastmiin sekä itselle että teille arvon asiakkaat.

Satokaudesta asiantuntijat ennustavat lyhyttä kun kukinta-akakin oli lyhyt, tosin tunneli ja kasvihuonemansikka jatkaa satokautta ken niistä tykkää .Hyvää mansikka sekä metsämarjavuotta toivotellen :

Pertti

Kohti valoa käymme

Tunnelin päästä löytyy valoa. Vuodenajan kierto on tullut siihen että valon määrä lisääntyy ja päivä on kohta kukon askeleen pidempi pimeää aikaa. Joulukin on valon juhla tuhansin kynttilöin. Siispä kaikille asiakkailleni ja tuttavilleni toivotan Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2019.

Olen koko elämäni ollut kevätihmisiä. Kevät tuo uutta kun luonto herää. Pikkulinnut visertävät iloisesti ja ovat pesänperustamisvaiheessa. Luontokin heräilee ja puut lykkää uusia silmuja. Hienoa että talven selkä on taittumassa. Tammikuussa teemme veroilmoitusta, viljelysuunnitelmaa , käymme myymässä marjoja , ehkä pienellä lomallakin.

Nauttikaamme aurinkoisista keväthangista 2019 Reippain mielin uuteen kevääseen!

 

Vielä ehtii itsepoimintaan

Nyt on niin hyvät kelit ettei pellolla palele  ja mansikka saanut kerättyä hedelmäsokerinsa talteen. Raakileitakin vielä on , näyttää siis siltä että  kakkumarjoja ja syöntimarjoja riittää vielä pitkäksi aikaa.

Tervetuloa mansikkaretkelle Murumäen Mansikka – pellolle

Pertti

Nyt on loppusuoran aika meidän mansikkapellolla

Olemme keränneet ja toimittaneet mansikoita kilpaa auringon kanssa. Olemme saaneet tänä kesänä laadukasta marjaa moneen yksityistalouteen. Tämä on pitänyt isännän ja emännän kiireisenä ja mielen virkeänä.

Pientä univajetta on kertynyt mutta se on ollut moninverroin palkitsevaa makoisan  luomumarjan parissa. Mattimyöhäisille on vielä joksikin aikaa mansikoita muttei tässä porotuksessa moneksi päiväksi.

Kaikkea hyvää jokaiselle blokini lukijalle tasapuolisesti.

 

Mansikkakausi kestää vielä reilut 2 viikkoa

Pellosta löytyy poimittavaa raakileella olevaa ja kukkia. Siis nyt on ensimmäinen viikko niinkuin pulkassa.

Normaalimmassa kesäsäässä nyt on poutajakson jälkeen menty. Rivivälitkin on nyt saatu pidettyä puhtaana kun viimein saimme ruohonleikkurin valmistusvian kuntoon Kone -Jönneillä Joensuussa. Kiteellähän sitä ei kahtena edellisenä vuotena saatu.

Moneen kinkeriin ja kylätapahtumaan on tullut kutsu myymään mansikkaa. Ensisijassa taidan kuitenkin hoitaa tilauksia niin mukavaa kuin eri tilaisuuksissa rientäminen olisikin.

Hyvää mansikanmakuista kesää kaikille tasapuolisesti.

Pertti

Mansikanmakuisia terveisiä Murumäeltä!

 

Omaan suuhun on jo kypsiä marjoja löytynyt. Ai että ne ovat ihania!
Varsinainen poiminta alkaa kuukauden vaihteessa.
Tilauksia otamme ilolla vastaan 040-8312859/Merja ja 045-2389299/Pertti.
4 kg laatikko tilalta noudettuna on 32€ ja 1.5 kg kopsa 14€.

Itsepoiminnan alkamisesta ilmoitan myöhemmin. Tavoitteemme on nyt alussa, kun kypsää marjaa on vasta vähän, saada omat poimijamme työllistettyä. Samalla täytämme etukäteen jätettyjä tilauksia.

Marja-alaa meillä on nyt ennätykselliset 2,6 ha. Uskomme että siitä riittää laadukasta luomumansikkaa todella monelle.
Tilanne pelloilla on muutenkin hyvä. Säästyimme halla-tuhoilta, kuivuus on hivenen pienentämässä satoa. Satokausi tulee kuitenkin kestämään viikkoja, koska osa alasta vasta kukkii.

Mansikan satokausi lähestyy

Nyt näyttää siltä että mansikan satokaudesta tulee lyhyt .jonkinverran pienimarjaisempi mutta sitäkin makoisampia marjoja saadaan tänä kesänä.
Tähän mennessä olemme istuttaneet uutta mansikkamaata , kitkeneet pois rikkaruohoja ,ajaneet ruohonleikkurilla käytäviä ym. valmistelevia töitä.
Jos ilmat jatkuu suotuisana niin kakkumarjat on juhannuksena jo pöydässä.
Siis juhannuksen jälkeen mansikkausi aukeaa Murumäellä.

Murumäen mansikkatilan kuulumisia

Eräänä päivänä olin kävelemässä marjakorin kanssa punnituspaikalle kun pihaan kaarsi viehkeä rouva autollaan
konehallille menevälle tielle. Kysyy “Saako tämä auto olla tässä ?” Vastaan että “Kyllä saa “.
Nainen tarkentaa ” Oletteko te talon isäntä ? ” Tuntuipa mukavalta aherruksen keskellä todeta että “Kyllä olen
Elämän ilo löytyy joskus pienistäkin asioista.

Alkavalla viikolla toinen Irina lähtee kotimaahan töihin. Meinasin kirjoittaa että hommiin , mutta joku voisi tulkita väärin. Niin -toinen Irina jää keräämään tilauksia ja siirrymme pikkuhiljaa itsepoiminta aikaan.

Mansikkakautta on jäljellä noin kolme viikkoa. kakkumarjat voi löytyä pellosta sen jälkeenkin.
Tämä olettamalla että säätilassa ei tapahdu olennaista muutosta

Tervetuloa mansikkaan Murumäelle!

Pertti

Mansikkakausi pyörähtää käyntiin ensi viikolla

Pieniä määriä on jo saatu kerättyä, mutta varsinainen pääsato ajoittunee ensi viikonlopulle kun lämpötila kipuaa yli hellerajan.
Ilahduttavinta on ollut kysynnän voimakas kasvu, toivon sydämestäni että pystyisin siihen hellepäivän jälkeen vastaamaan lisäaineettomilla kemikaalittomilla mansikoilla niinkuin edellisinäkin vuosina.
Ekä tästä tulee sateista ja kylmistä säistä huolimatta kunnon mansikkakesä.